Sárgaborsó főzelék sertéspörkölttel

Sárgaborsó főzelék sertéspörkölttel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a főzelékhez:
  • 250 dkg sárgaborsó
  • borsó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • a pörkölt hozzávalói:
  • 40 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 koktél paradicsom
  • 1 db tv paprika
  • 250 dkg sárgaborsó
  • borsó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 40 dkg sertéscomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 koktél paradicsom
  • 1 db tv paprika

Elkészítés:

A húst nagyobb kockára, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. A felhevített zsiradékon csipet sóval megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a húst, és együtt tovább pároljuk.

Megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és annyi vízet öntünk hozzá, hogy éppen ellepje, majd belerakjuk a paprikát és a paradicsomot. Lassú tűzön puhára főzzük.

A sárgaborsót előző este beáztatjuk, majd feltesszük főni sóval, borssal és az apróra vágott hagymával. Amíg fő a sárgaborsó, elkészítjük a rántást: az olajat felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, és zsemle színű rántást készítünk. Ha megfőtt a sárgaborsó berántjuk. Felforraljuk, és ha besűrűsödött, kész is a főzelék.

Tálalásnál mélytányérba merjük a főzeléket, és a tetejére szedjük a pörköltet.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!