Sárgabarackos pite

Sárgabarackos pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20x30 cm-es tepsihez:
  • 1 csomag leveles tészta (Tante Fanny)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • 3 db tojássárga (nagy)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél citrom leve
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (vagy 2 evőkanál kukoricakeményítő)
  • kb. 10 db sárgabarack
  • 1 csomag leveles tészta (Tante Fanny)
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 dl tejföl (20%-os)
  • 3 db tojássárga (nagy)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • fél db citrom leve
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (vagy 2 evőkanál kukoricakeményítő)
  • 10 db sárgabarack

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát kitekerjük, majd a papírral együtt a tepsibe helyezzük úgy, hogy pereme is legyen. Ezután a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket.

A sárgabarackot megmossuk, majd félbevágjuk, és kimagozzuk. A porcukorhoz adjuk a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot, a citromlevet, és robotgéppel simára keverjük. (Ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá.) Ezután hozzáadjuk a tojássárgákat, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a pudingport (vagy keményítőt) és szintén simára keverjük.

A tésztát a hűtőből kivesszük, a simára kevert tölteléket egyenletesen rákanalazzuk, majd ízlés szerint kirakjuk a félbevágott sárgabarackkal. Az előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 45-50 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon 45 percig sütöttem.) A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt a süteményt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, majd felszeletelve kínáljuk.

A tészta jó ropogós, a töltelék könnyű, krémes, amihez remekül illik a sárgabarack

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti