Sárgabarackos panna cotta

Sárgabarackos panna cotta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 teáskanál levendulavirág
  • 1 rúd vanília
  • 6 lap zselatin
  • *
  • a sárgabarackzseléhez:
  • 50 dkg sárgabarack
  • 2 lap zselatin
  • 1-2 evőkanál cukor
  • 5 dl tejszín
  • 3 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 2 teáskanál levendulavirág
  • 1 rúd vanília
  • 6 lap zselatin
  • 50 dkg sárgabarack
  • 2 lap zselatin
  • 1-2 evőkanál cukor

Elkészítés:

A tejszínt a tejjel, a cukorral, a levendulával, a felhasított vaníliarúddal felforraljuk, majd 5 percig állni hagyjuk. Ezt követően leszűrjük. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk.

A zselatint a meleg tejszínes tejbe keverjük, hagyjuk elolvadni. A levendulás folyadékot üvegpoharakba töltjük, és ha lehűlt, lefedjük, 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Az utolsó fél-egy órában elkészítjük a barackzselét. A gyümölcsöt megmossuk, kimagozzuk és összeturmixoljuk. A barackpépet kisebb edényben a cukorral felforraljuk. A zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk, majd lecsepegtetjük és a meleg barackpéphez keverjük. Kissé hűlni hagyjuk.

Amikor a zselé szobahőmérsékletűre hűlt, a már megdermedt tejszínes krémre öntjük, és további 3-4 órát hűtjük.

Tipp:
Fontos, hogy a levendula ne permetezett legyen! Erős aromájának köszönhetően kevés is elégség a kívánt ízhatás eléréséhez.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti