Sárgabarackos mini palacsinták

Sárgabarackos mini palacsinták
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 25 dkg sima liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg mascarpone krémsajt
  • 10 dkg hígabb baracklekvár
  • 2 db tojás 5 dkg vaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • fél csomag sütőpor
  • fél db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 15 dkg sárgabarack
  • 25 dkg sima liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg mascarpone krémsajt
  • 10 dkg hígabb baracklekvár
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • fél csomag sütőpor
  • fél db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 15 dkg sárgabarack
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájukat habosra keverjük a cukor háromnegyedével, a vajjal, a vaníliával, majd hozzáadjuk a baracklekvárt és a mascarpone krémsajtot és a sütőporral elkevert lisztet.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor maradékával és laza mozdulatokkal hozzákeverjük a masszához. A legvégén pedig beleforgatjuk a sárgabarack kockákat is.

Tapadásmentes serpenyőben kis palacsintákat sütünk a masszából. Tálaláskor meghintjük porcukorral, mellé hígabb baracklekvárt kínálunk.

Megjegyzés:

A receptet Szilvásgombóc konyhája küldte be. Köszönjük!