Sárgabarackos-mákos pite

Sárgabarackos-mákos pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)
  • 2 dl citromos Danone joghurt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2-3 evőkanál mák (egész)
  • sárgabarack
  • (a tepsi 22x32 cm-es)
  • 30 dkg liszt (Nagyi titka süteményliszt)
  • 2 dl citromos Danone joghurt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 db tojás (nagy)
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2-3 evőkanál mák (egész)
  • sárgabarack

Elkészítés:

A mákot állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt, megpörköljük, majd egy tányérba kiöntjük, és teljesen kihűtjük.

Egy keverőtálba tesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a joghurtot, az egész tojásokat és a reszelt citromhéjat, majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a puha, felkockázott vajat, majd alaposan összekeverjük.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, és egy csipet sóval, majd hozzászitáljuk a keverékhez. Ezután hozzáadjuk a teljesen kihűlt mákot, majd fakanállal óvatosan összekeverjük.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd egyenletesen belekanalazzuk a masszát, és a tetejét kirakjuk felezett sárgabarackkal. Közepes hőfokra előmelegített sütőbe (170 fok) tesszük, és 50-55 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd a sütőpapírral együtt egy rácsra átemeljük, és teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt ízlés szerint megszórjuk porcukorral, felszeleteljük, úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!