Sárgabarackos-levendulás muffin

Sárgabarackos-levendulás muffin
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 db muffinhoz:
  • a tésztához:
  • 15 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 7 dkg levendulás cukor (vagy porcukor)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 1 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 2 db tojás (nagy)
  • 5-6 db sárgabarack
  • *
  • a levendulás habhoz:
  • 15 dkg vaj (puha)
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál levendulás cukor
  • 15 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet
  • 7 dkg levendulás cukor (vagy porcukor)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 8 dkg vaj
  • 1 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 2 db tojás (nagy)
  • 5-6 db sárgabarack
  • 15 dkg vaj (puha)
  • 2 dl Hulala (vagy habtejszín)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál levendulás cukor

Elkészítés:

A csokoládét apró darabokra vágjuk. A sárgabarackot (konzerv is lehet) kisebb darabokra vágjuk. A vajat felolvasztjuk, majd visszahűtjük. A liszthez adjuk a csipet sót, a levendulás cukrot, a vaníliás cukrot, és az apróra vágott csokoládét, majd összekeverjük. A felolvasztott és visszahűtött vajhoz hozzáadjuk az egész tojásokat és Hulalát (vagy habtejszínt), majd simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz, fakanállal összekeverjük, majd a feldarabolt sárgabarackot is beletéve óvatosan összekeverjük, hogy a gyümölcs ne nagyon törjön össze.

A muffinformát papírkapszlival kibéleljük, majd belekanalazzuk a tésztát. Közepesre előmelegített sütőbe tesszük és 25-30 perc alatt megsütkük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 25 percig sütöttem.)

A muffinokat a sütőből kivéve pár percig a formában hagyjuk hűlni, majd kivesszük és rácsra téve teljesen kihűtjük.

A puha vajhoz adjuk a levendulás cukrot és a vaníliás cukrot, majd simára keverjük. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a cukros-vajas krémhez, és felhasználásig a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt ízlés szerint a muffin tetejére kanalazzuk a levendulás habot, levendulavirággal díszítjük, úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti