Sárgabarackos lekváros túrós pite

Sárgabarackos lekváros túrós pite
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csapott evőkanál vaníliás cukor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • a túró töltelékhez:
  • 1 kg túró áttörve
  • ízlés szerint cukor
  • 1/2 db citrom leve
  • a kenéshez:
  • 8 evőkanál sárgabaracklekvár
  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csapott evőkanál vaníliás cukor
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 kg túró áttörve
  • cukor
  • 1/2 db citrom leve
  • 8 evőkanál sárgabaracklekvár

Elkészítés:

A (hideg!) vajat elmorzsoljuk a liszttel, utána beledolgozzuk a porcukrot és a vaníliás cukrot is. A szódabikarbónát, a reszelt citromhéjat és a tojást is hozzáadva tésztát gyúrunk belőle, de ne melegedjen át. Hűtőbe tesszük legalább fél órára.

A túrót a cukorral és a citrommal kikeverjük. A sütőt előmelegítjük

A tésztát elfelezzük és a másik felét visszatesszük a hűtőbe. Téglalap formára nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megszurkáljuk. Az előmelegített sütőben kb. 7 perc alatt elősütjük, majd kivesszük a sütőből.

Megkenjük a lekvárral, majd elegyengetjük rajta a túrót. Kinyújtjuk a tészta másik felét is és rárakjuk. Tojásfehérjével lekenjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Akkor vágjuk fel csak, amikor már kihűlt.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti