Sárgabarackos-csokis-narancsos vajas piskótatorta

Sárgabarackos-csokis-narancsos vajas piskótatorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 5 db egész tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál reszelt narancshéj
  • 2 evőkanál keserű kakaó
  • csipet só,
  • 5 evőkanál liszt + a forma szórásához
  • 6 db sárgabarack
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • a szóráshoz:
  • 1 evőkanál porcukor
  • 5 db egész tojás
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál víz
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 kávéskanál reszelt narancshéj
  • 2 evőkanál keserű kakaó
  • csipet só,
  • 5 evőkanál liszt + a forma szórásához
  • 6 db sárgabarack
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval elkezdjük felverni, ha kifehéredhet apránként beleszórjuk a 3 evőkanál kristálycukrot és fényes kemény habbá verjük.

A tojássárgájába beleszórjuk a barna cukrot, belecsurgatjuk az olvasztott vajat és a vizet, és fehéredésig verjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a sütőporos lisztet, összekeverjük, majd veszünk ki egy keveset a tojásfehérje habból, és fellazítjuk vele a tésztát. A többi habot laza mozdulattal a tésztába forgatjuk, hogy ne törjön össze.

A piteformát olajjal kikenjük, majd kilisztezzük, beleöntjük a csokis piskótát, elsimítjuk, majd a tetejét kirakjuk fél sárgabarackokkal. (A barackokat a héjas aljával lefelé rakjuk, mert így egészben marad.)

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20-25 percre (sütő függő). Ha megsült a sárgabarackos-csokis piskóta, hagyjuk langyosra kihűlni, csak utána szeleteljük fel, a tetejét megszórjuk a porcukorral.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti