Sárgabarackos csirke

Sárgabarackos csirke

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg (4 db) bőr nélküli csirke comb, ketté vágva
  • 1/2 csésze sima liszt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy vöröshagyma, megtisztítva, vékonyra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1 evőkanál csirke fűszerekeverék
  • 405 ml sárgabarack lé
  • 8 db sárgabarack
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A lisztet egy tálba tesszük, sót és borsot adunk hozzá, összekeverjük és megforgatjuk benne a csirkedarabokat.

Az olajat egy mély serpenyőben közepes lángon felhevítünk, majd apróbb tételekben megpirítjuk rajta a csirkerészek mindkét oldalát 2-3 percig, vagy amíg aranysárga nem lesz. Ezután egy tányérra kivesszük és félretesszük.

A hagymát és fokhagymát a serpenyőbe tesszük és néhány perc alatt megpirítjuk. Megszórjuk a csirke fűszerekeverékkel és összekeverjük. Felöntjük a baracklével és felforraljuk, majd a hőmérsékletet mérsékeljük alatta és beletesszük a csirkedarabokat és fedő alatt kb. 15 perc alatt, félpuhára főzzük.

Beletesszük kimagozott, barackokat és tovább főzzük, amíg a csirke és a barack is megpuhul, illetve a szósz besűrűsödik.

Főtt rizzsel, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Neked ajánljuk