Sárgabarackos bárány

Sárgabarackos bárány
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 4 személyre:
  • 1 kg báránycomb
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl mogyoróolaj
  • 5 dkg vaj
  • 16 dkg vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsom püré
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl zöldség leves
  • 50 dkg sárgabarack
  • 1 kg báránycomb
  • 2 teáskanál
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 dl mogyoróolaj
  • 5 dkg vaj
  • 16 dkg vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál paradicsom püré
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 2 dl fehérbor
  • 2 dl zöldség leves
  • 50 dkg sárgabarack

Elkészítés:

A báránycombot kicsontozzuk. Kockára vágjuk, sózzuk, lisztben megforgatjuk, mogyoróolajon megpirítjuk.

A visszamaradt olajat kiegészítjük a vajjal, megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és a paradicsompürét, fűszerezzük, felengedjük a borral és a zöldséglevessel, hozzáöntjük a húshoz, és összekeverjük.

A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, a ragu tetejére tesszük, és 40 perc alatt 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.