Sárgabarack dzsem

Sárgabarack dzsem
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 kg érett sárgabarack
  • 8 csomag 3:1 -ben befőző cukor
  • kb. 24 db 0,7 dl befőttes üveg tetővel
  • 8 kg érett sárgabarack
  • 8 csomag 3:1 -ben befőző cukor
  • 24 db 0,77 dl befőttes üveg tetővel

Elkészítés:

Egy nagy lábasba felteszünk vizet forrni, veszünk egy tészta szedőt belerakjuk a barackokat egy pillanatra. Kivesszük a szűrőből és lehúzzuk a barack héját, majd kimagozzuk.

Veszünk egy nagyobb lábast belerakjuk a kimagozott barackot rászórjuk a befőző cukrot és összekeverjük. Feltesszük főni magas lángon, ha felforrt akkor 5-7 percig forraljuk, majd botmixerrel felaprítjuk, de nem teljesen, hagyunk benne darabokat.

Kiforrázott steril üvegekbe töltjük, azonnal lezárjuk a tetővel és 5 percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztba tesszük.

Ha teljesen kihűlt mehet a kamrába a polcra

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!