Sárgabarack dzsem

 Sárgabarack dzsem
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 kg sárgabarack gyümölcshús
  • 20 dkg cukor
  • néhány teáskanál barackpálinka
  • 2 kg sárgabarack gyümölcshús
  • 20 dkg cukor
  • néhány teáskanál barackpálinka

Elkészítés:

A barackot váltott vízben többször megmossuk, kimagozzuk, a hibás részt eltávolítjuk.

Egy nagyobb műanyag tálba tesszük a félbe vagy negyedre szelt barackot. Rászórjuk a cukrot, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap még a főzés előtt alaposan kifőzzük az üvegeket, és előkészítünk egy takarót, konyharuhát a dunsztoláshoz, a befőző fóliát az üvegek lezárásához.

Az előkészített barackot tiszta kézzel összenyomkodjuk, és közepes fokozaton elkezdjük főzni. Felforraljuk, majd kisebb fokozaton néha, néha megkeverve addig főzzük, amíg a hab és a leve elpárolog. (Ez nagyjából két óra alatt lezajlik.)

A kész dzsemet minél előbb az üvegekbe tesszük, a tetejére öntünk egy teáskanál pálinkát, rásimítjuk a befőző fóliát, szorosan rátekerjük a kupakot. Az üvegeket takaró közé tesszük (azaz száraz dunsztba), és hagyjuk kihűlni.

felcímkézzük és a kamra polcra tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Lilalicsi küldte be. Köszönjük!