Sárga tetejű mákos

Sárga tetejű mákos

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 citrom héja
  • 6 tojás
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg liszt
  • ½ csomag ütőpor
  • 2 csomag vaníliacukor

Elkészítés:

A margarint 20 dkg porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A mákot a lisztet és a sütőport szintén hozzá adjuk, és jól elkeverjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos anyaghoz keverjük, majd az egészet tepsibe öntjük (nem kell sütőpapírt alátenni!) és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a tetejére a mázt. A 6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral és a két csomag vaníliacukorral kikeverjük, és amikor a tészta megsült, a forró tésztára kenjük.

Hasonló receptek