Sárga tetejű mákos

Sárga tetejű mákos
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 citrom héja
  • 6 tojás
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg liszt
  • ½
  • csomag ütőpor
  • 2 csomag vaníliacukor
  • 50 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 citrom héja
  • 6 db tojás
  • 20 dkg darált mák
  • 15 dkg liszt
  • ½ csomag ütőpor
  • 2 csomag vaníliacukor

Elkészítés:

A margarint 20 dkg porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A mákot a lisztet és a sütőport szintén hozzá adjuk, és jól elkeverjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a mákos anyaghoz keverjük, majd az egészet tepsibe öntjük (nem kell sütőpapírt alátenni!) és előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

Amíg sül, elkészítjük a tetejére a mázt. A 6 tojás sárgáját 30 dkg porcukorral és a két csomag vaníliacukorral kikeverjük, és amikor a tészta megsült, a forró tésztára kenjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti