Sárga linzer

Sárga linzer

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg margarin
  • 14 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • baracklekvár a töltelékhez

Elkészítés:

A lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom héját összekeverjük, majd a margarinnal összemorzsoljuk, azután hozzátesszük a tojássárgáját, és összegyúrjuk. Az összegyúrt tésztát formázzuk cipó alakúvá, fóliába csomagoljuk be, majd 1 óra hosszán át pihentessük hűtőszekrényben.

Ezután kinyújtjuk, kb. fél cm vastagságúra. A kiszúráshoz különböző formákat használhatunk. 180 fokon 10-15 perc alatt aranysárgára sütjük. Díszíthetjük darált vagy durvára vágott dióval, mandulával, tökmaggal, jégcukorral. Csokoládéval is bevonhatjuk.

A kihűlt linzereket ízlés szerinti lekvárral megkenjük, majd összeragasztjuk.

Neked ajánljuk