Salátás tál gazdagon

Salátás tál gazdagon

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 felső csirkecomb vagy 2 db csirkemellfilé
  • 1 dl olaj
  • 2 cikkely fokhagyma
  • 15 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg házi kolbász
  • 2 tojás
  • 4 marék vegyes zöldsaláta
  • fél kaliforniai paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 2-3 paradicsom

Elkészítés:

A húst felkockázzuk és összekeverjük az olajban elkevert zúzott fokhagymával. Vékony csíkokra vágjuk a kolozsvári szalonnát, majd egy serpenyőben pirosra sütjük. A megsült szalonna csíkokat egy szűrő lapáttal kiszedjük.

A visszamaradt szalonna zsírjában elősütjük a csirkehúst, majd mellé teszünk 1 fej vékony szeletekre vágott vöröshagymát, a karikára vágott kolbászt, majd az egész ragut puhára pároljuk.

Közben megfőzzük a tojásokat, amit tisztítás után negyedekre vágunk. A zöldsalátát elrendezünk egy tálon, ráhalmozzuk a kolbászos ragut, elrendezzük rajta a tojás szeleteket. A tálat paradicsom és kaliforniai paprika szeletekkel és hegyes erős paprika karikákkal gazdagítjuk.

Neked ajánljuk