Salátafőzelék csirkepörkölttel

Salátafőzelék csirkepörkölttel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 fej szív saláta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • ecet
  • cukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • a pörkölthöz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csomag csirke pörkölt csomag
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db koktél paradicsom
  • 2 fej szív saláta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • ecet
  • cukor
  • 2 evőkanál keményítő
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olaj vagy zsír
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csomag csirke pörkölt csomag
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db koktél paradicsom

Elkészítés:

A salátát csíkokra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Az egy edényben feltesszük melegedni, hozzáadjuk a fokhagymát, megfuttatjuk, majd beleforgatjuk a salátát. Végül annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sózzuk, borsozzuk. Ha egyet forr behabarjuk.

A habaráshoz a tejfölt és a keményítőt kevés vízzel elkeverjük, és egy hirtelen mozdulattal a forrásban lévő salátához öntjük, jól elkeverjük és felforraljuk. Cukorral és ecettel ízesítjük.

A pörkölthöz a csirkét feldaraboljuk, a hagymát tisztítás után kockára aprítjuk. A hagymát a felmelegített zsírra dobjuk és csipet sóval megdinszteljük, mert így szétomlik a hagyma, szaftosabb lesz a pörkölt. A megdinsztelt hagymára rakjuk a megmosott és feldarabolt csirkét és tovább pároljuk – addig, amíg a hús kifehéredik. Ekkor megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, sózzuk, belerakjuk a paprikát, meg a paradicsomot és lassú tűzön főzzük.

Együtt tálaljuk: egy mélytányérba szedünk saláta főzeléket a tetejére szedünk a csirkepörköltből.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti