Saláta mustáros öntettel

Saláta mustáros öntettel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

4 személyre:

  • 40 dkg vegyes saláta
  • 10 dkg retek
  • 10 dkg színes húsú paprika
  • 20 dkg feta
  • 16 fürjtojás

A mustáros öntethez:

  • 4 evőkanál magos mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál finomra vágott snidling
  • 1 mokkáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál almaecet

Elkészítés:

A salátát megmossuk, leveleire szedjük. Megmossuk, megtisztítjuk a retket, a paprikák, és kisebb darabokra vágjuk. A sajtot felkockázzuk. A fürjtojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, és kettévágjuk.

A saláta hozzávalóit összekeverjük.

Mustáros szószhoz: a mustárt kikeverjük a mézzel, olajjal. Amikor egynemű, beletesszük a snidlinget, sót, gyömbért és az ecetet – valamint kb. 1/2 dl vizet.

Neked ajánljuk