Sakk szelet (cukormentes és teljes kiőrlésű)

Sakk szelet (cukormentes és teljes kiőrlésű)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg vaj
  • 22 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • vanília aroma vagy vaníliarúd belseje (de elhagyható)
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg cukornak megfelelő édesítő (nekem xilit)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 üveg cukormentes sárgabaracklekvár
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé
  • 30 dkg vaj
  • 22 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • vanília aroma
  • 1 csomag sütőpor
  • 25 dkg cukornak megfelelő édesítő (nekem xilit)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 üveg cukormentes sárgabaracklekvár
  • 10 dkg cukormentes étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A vajat az édesítővel és a tojássárgájával habosra keverjük. Beledolgozzuk a többi hozzávalót is, kivéve a kakaóport. Habbá verjük a fehérjét és a masszába forgatjuk. A tésztát megfelezzük, és az egyikhez adjuk a kakaóport. (Természetesen külön is lehet csinálni 3-3 tojásból a tésztákat, ha valakinek úgy egyszerűbb.)

180 fokra előmelegített sütőben egymás után megsütjük a lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben (kb. 20 perc). Figyeljünk rá, hogy átsüljön!

Ha a lapok kihűltek, mindkettőt hosszában ketté vágjuk. A kakaósat megkenjük lekvárral, erre tesszük az egyik vaníliásat, azt is megkenjük majd ismét kakaós, lekvár és sárga lap jön. A süteményt legalább egy órára hűtőbe tesszük, előtte fóliába tekerjük, hogy megtartsa a formáját.

Ha eleget hűsölt, hosszában levágunk egy szeletet, és elfektetjük. Megkenjük lekvárral, ezután ismét vágunk egy szeletet, amit ráteszünk, de azt a másik irány ba fordítva tesszük rá a minta miatt. Elvileg még két szeletet le tudunk vágni belőle, de az sem baj, ha csak egy szeletnyi marad. Ezt is rátesszük, elforgatva, majd ismét hűtőbe tesszük egy kis időre.

Ezután olvasztott csokival öntjük le a tetejét, és ismét a hűtőbe tesszük és felszeleteljük.

Megjegyzés:

A receptet Meszjár Erzsébet küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti