Sakk-matt szelet

Sakk-matt szelet

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Rafinált ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A sárga tésztához:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 12 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor

A barna tésztához:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 tojás
  • 10 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor

A töltelékhez:

  • 30 dkg lekvár

A csokimázhoz:

  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • 6 dkg margarin
  • 3 evőkanál forró víz

Elkészítés:

A sárga tésztához a hozzávalókat habosra keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és belekeverjük a masszába. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tésztát.

Amíg sül, kikeverjük a barna tésztát a sárgához hasonlóan, de hozzáadjuk a kakaóport is. Ugyanígy tepsiben kisütjük.

Ha kihűlt, hosszában kettévágjuk, majd a lapokat lekvárral összeragasztjuk: a sárga lapra kerül a barna, majd ismét a sárga, és így tovább. A nehezéket levéve kb. 1,5 cm széles szeletekre vágjuk, ezeket váltakozva egymásra ragasztjuk a lekvárral. 4 szeletből lesz egy rúd.

A kész rudakat bevonjuk a langyosra melegített csokimázzal.

Neked ajánljuk