Sajttorta meggyöntettel sütés nélkül

Sajttorta meggyöntettel sütés nélkül
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kekszes alaphoz:
  • 18 dkg Győri Édes keksz
  • 5 dkg Győri édes kakaós keksz
  • 10 dkg Rama margarin (vagy vaj)
  • *
  • a mascarponés-habos krémhez:
  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 3 dl Hulala (vagy habtejszín + habfix)
  • *
  • a meggyöntethez:
  • 1 üveg meggybefőtt (magozott)
  • 2 dl befőttlé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 kávékanál őrölt fahéj
  • 1/2 rumaroma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 0,5 dl víz
  • (a tortaforma 23 cm-es)
  • 18 dkg Győri Édes keksz
  • 5 dkg Győri édes kakaós keksz
  • 10 dkg Rama margarin (vagy vaj)
  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve
  • 3 dl Hulala (vagy habtejszín + habfix)
  • 1 üveg meggybefőtt (magozott)
  • 2 dl befőttlé
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db szegfűszeg
  • 1 kávékanál őrölt fahéj
  • 1/2 üvegcse rumaroma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

A kétféle kekszet ledaráljuk vagy összemorzsoljuk, majd alaposan összekeverjük. A margarint (vagy vajat) felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a morzsalékos kekszhez, és összekeverjük.

A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, úgy, hogy a peremét is befedje, majd beleöntjük az összekevert kekszet, és egyenletesen belelapogatjuk a formába (tenyérrel nyomkodjuk le). Ezután legalább fél órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, hozzáfacsarjuk a citromlevet, és simára keverjük a krémet. (Ízlés szerint több cukrot és citromlevet is tehetünk hozzá.) A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd egy keverőkanállal apránként hozzákeverjük a mascarponekrémhez.

A tortaformát a hűtőből kivesszük, majd a kekszes alapra egyenletesen rákanalazzuk a krémet. Ezután pár órára vagy egész éjszakára visszatesszük a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen.

Egy serpenyőbe tesszük a meggyet, ráöntünk a meggyléből, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, a rumaromát, majd kb. 15 percig főzzük.

Az étkezési keményítőt simára keverjük a hideg vízzel, majd állandó keverés mellett, a forrásban lévő meggyhez csorgatjuk. Ezután 1-2 perc alatt, kevergetve besűrítjük, majd a tűzről levesszük és teljesen kihűtjük.

Tálalás előtt a tortaformát a hűtőből kivesszük, majd a tortát egy tortatálra helyezzük, és ízlés szerint rákanalazzuk a teljesen kihűlt meggyöntetet.
Az elkészült tortát ízlés szerint felszeleteljük, süteményes tányérra helyezzük, úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti