Elkészítés:
A kétféle kekszet ledaráljuk vagy összemorzsoljuk, majd alaposan összekeverjük. A margarint (vagy vajat) felolvasztjuk, majd hozzáöntjük a morzsalékos kekszhez, és összekeverjük.
A tortaformát sütőpapírral kibéleljük, úgy, hogy a peremét is befedje, majd beleöntjük az összekevert kekszet, és egyenletesen belelapogatjuk a formába (tenyérrel nyomkodjuk le). Ezután legalább fél órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A mascarponéhoz hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, hozzáfacsarjuk a citromlevet, és simára keverjük a krémet. (Ízlés szerint több cukrot és citromlevet is tehetünk hozzá.) A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd egy keverőkanállal apránként hozzákeverjük a mascarponekrémhez.
A tortaformát a hűtőből kivesszük, majd a kekszes alapra egyenletesen rákanalazzuk a krémet. Ezután pár órára vagy egész éjszakára visszatesszük a hűtőbe, hogy a krém kellően megdermedjen.
Egy serpenyőbe tesszük a meggyet, ráöntünk a meggyléből, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget és az őrölt fahéjat, a rumaromát, majd kb. 15 percig főzzük.
Az étkezési keményítőt simára keverjük a hideg vízzel, majd állandó keverés mellett, a forrásban lévő meggyhez csorgatjuk. Ezután 1-2 perc alatt, kevergetve besűrítjük, majd a tűzről levesszük és teljesen kihűtjük.
Tálalás előtt a tortaformát a hűtőből kivesszük, majd a tortát egy tortatálra helyezzük, és ízlés szerint rákanalazzuk a teljesen kihűlt meggyöntetet.
Az elkészült tortát ízlés szerint felszeleteljük, süteményes tányérra helyezzük, úgy kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
vegetáriánus
,
ünnepi
,
ünnep
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
60 perc
,
desszert
,
torta
,
gyümölcsös