Sajttorta csomagok

Sajttorta csomagok
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 darabhoz:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 8 nagy tortillalap
  • *
  • a sütéshez:
  • bő olaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg cukor
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 50 dkg mascarpone
  • 1 dl tejszín
  • 8 nagy tortillalap
  • olaj

Elkészítés:

A csokoládét kockákra tördeljük. A fele cukrot a fahéjjal nagyobb tálban összekeverjük, félretesszük. A krémhez a mascarponét a maradék 10 dkg cukorral és a tejszínnel jól összekeverjük.

A tortillalapokat kiterítjük, 1-1 kanál krémet kanalazunk rá, és mindegyiknek a közepére 1-1 kocka csokit ültetünk, majd a tortillákból kis batyukat formázunk. Fogvájóval rögzítjük a csomagokat.

Az olajat felforrósítjuk és gyorsan (1-2 perc) megsütjük benne batyukat (ha bő olajat használunk, nem kell megfordítani őket.) Vigyázat, gyorsan pirul! Ha kész, papírkendőre szedjük, a fogvájókat óvatosan eltávolítjuk, és a csomagokat a fahéjas cukorban megforgatjuk.

A maradék csokit (mikróban vagy vízgőz felett) felolvasztjuk. A batyukra csurgatjuk és tálaljuk.



Megjegyzés:

Fotó: Recepttár.hu

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti