Sajttorta cseresznyedzsemmel

Sajttorta cseresznyedzsemmel

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:

  • 7,5 dkg édes kakaós keksz
  • 7,5 dkg édes vaníliás keksz
  • 7,5 dkg margarin

A habos krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • 1 db citrom leve

A cseresznyedzsemhez:

  • 50 dkg magozott cseresznye
  • vaníliás cukor
  • cukor
  • 1 ek. keményítő
  • cherry brandy aroma
  • reszelt narancshéj

Elkészítés:

A kekeszeket összetöröm és olvasztott margarinnal dolgozom el.

Sütőpapírral borított tortafiormába simítva hűtőbe rakom.

Kikeverem a mascarponét, porcukrot, vaníliás cukrot, citromlevet és felvert tejszínhabot forgatok bele.

A kekszes alapra halmozom és további 1 órát hűtöm.

A darabolt cseresznyét kis vizet aláöntve, cukorral, vaníliás cukorral, brandy aromával, reszelt narancshéjjal ízesítve felforralom, majd kis lángon főzöm 10 percet.

A kevés vízben oldott keményítőt a cseresznyéhez adom és sűrűre főzöm, kihűtöm.

A tortát a kompóttal együtt tálalom.

Neked ajánljuk