Sajttorta (Cheesecake con frutti di bosco)

Sajttorta (Cheesecake con frutti di bosco)
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • az alaphoz:
  • 320 g keksz (egy kicsit omlósabb fajtából)
  • 200 g vaj (puha, nem folyóssá olvasztott)
  • a sajtkrémhez:
  • 500 g Philadelphia krémsajt
  • 100 g tejszín
  • 100 g porcukor
  • 2 egész tojás
  • 2 sárgája
  • 30 g kukoricakeményítő
  • 1/2 citrom leve
  • egy vanília kikapart belseje
  • a kekszalap kenéséhez:
  • savanykás lekvár
  • 320 g keksz (egy kicsit omlósabb fajtából)
  • 200 g vaj (puha, nem folyóssá olvasztott)
  • 500 g Philadelphia krémsajt
  • 100 g tejszín
  • 100 g porcukor
  • 2 egész tojás
  • 2 db sárgája
  • 30 g kukorica keményítő
  • 1/2 citrom leve
  • egy vanília kikapart belseje
  • savanykás lekvár

Elkészítés:

A kekszet aprítógépben porrá zúzzuk és a vajjal alaposan összedolgozzuk. Egy 20-22 cm átmérőjű tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd a forma aljához és oldalához egyenletes vastagságban körbe nyomkodjuk a vajas kekszmasszát. Még csak nem is kell arra figyelni, hogy teljesen egyenes legyen a teteje.

170 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük, majd kivesszük a sütőből.

Amíg sül, egy keverővel alaposan összekeverjük a krém hozzávalóit – homogén, csomómentes masszát kell kapnunk.

A kekszalapot megkenjük vékonyan és persze óvatosan valamilyen savanykás lekvárral. Ezt követően beleöntjük a sajtkrémes masszát a kekszburok peremének tetejéig. (Ha esetleg maradna belőle, úgy kisebb tálkában azt is be lehet tolni a sütőbe. Hamarabb készül el, hamarabb hűl ki, így az édességre való vágyakozás csillapítható.)

A tortát 180-185 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük. Ezt követően hűlni hagyjuk – nyitott ajtajú sütőben hagyjuk kézmelegre hűlni.

Ezután szeleteket vágunk belőle, tányérra helyezzük, a szélét porcukorral megszórjuk és gyümölcsökkel díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Fejér Emese küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti