Sajttekercs

Sajttekercs
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 16 db lapkasajt
  • kb. 10 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 9 szelet gépsonka
  • 100 g-os tömlős sajt (bármilyen ízű)
  • 6 db tojás
  • kb. 15 dkg vaj (puha)
  • 1 evőkanál mustár
  • petrezselyemzöld apróra vágva (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • (a tepsi mérete: 30 cm x 33 cm)
  • 16 db lapkasajt
  • 10 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 9 szelet gépsonka
  • 100 g tömlős sajt (bármilyen ízű)
  • 6 db tojás
  • 15 dkg vaj (puha)
  • 1 evőkanál mustár
  • petrezselyemzöld
  • őrölt bors

Elkészítés:

A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és a sárgáját különválasztjuk a fehérjétől.

A sárgájához adjuk a mustárt, a vajat, a sót, és villával jól összenyomkodjuk, keverjük.

A fehérjét apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a tömlős sajtot, a zöldpetrezselymet, a sót, a borsot, és az egészet alaposan összekeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, kevés olajjal megkenjük, a lapkasajt szeleteket rátesszük, de úgy, hogy a szélei egy kicsit fedjék egymást. Ezután megszórjuk reszelt sajttal, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 3-5 percre (épphogy a sajtok picit összeolvadjanak).

Ha már nem meleg, akkor a sütőpapírral együtt a tepsiről egy sík felületre csúsztatjuk (így könnyebb les, majd feltekerni).

A reszelt sajtra rákenjük a tojásfehérjés krémet (az alján maradjon ki kb. 5-6 cm), erre rátesszük a sonkaszeleteket. Erre rákenjük a tojássárgájás krémet (itt is alul maradjon ki a 5-6 cm), majd a felső részéről indulva a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a bejglit. Folpackkal letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!