Sajttal-virslivel göngyölt csirkemell bacon kabátban

Sajttal-virslivel göngyölt csirkemell bacon kabátban

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemell
  • 10 db virsli
  • 25 dkg tejszínes krémsajt
  • őrölt bors
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • kevés olaj
  • 25 dkg szeletelt bacon

Elkészítés:

A csirkemellet megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és enyhén kiklopfoljuk.

A krémsajtot egy tálban elkeverjük a fűszerekkel, beletörjük a fokhagymát, jól összeforgatjuk, majd fél órára hűtőbe tesszük.

A csirkemellet meghintjük sóval, majd megkenjük a fűszeres krémsajttal. Ráhelyezünk egy darab virslit, majd óvatosan feltekerjük. A tekercsek végeit benyomkodjuk, és 1-1 szelet baconnel betekerjük.

A tekercseket egy tepsibe helyezzük, meglocsoljuk egy kevés olajjal, egy pici vízzel, majd alufóliával befedjük, és előmelegített sütőben 20-25 percig pároljuk. Azt követően a fóliát levesszük, és addig sütjük, amíg a bacon szépen megpirul.

Párolt rizzsel, tört burgonyával vagy sült burgonyával is tálalhatjuk.