Sajttal töltött csirkemell

Sajttal töltött csirkemell
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 db csirkemellfilé
  • 100 g szeletelt bacon
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • három különböző színű (1 db zöld, 1 db sárga és 1 db piros) paprika
  • 300 g ömlesztett tömlős sajtkrém (zöldhagymás)
  • zöldpetrezselyem (ízlés szerint)
  • kb. 5-6 dkg trappista sajt (lereszelt)
  • szezámmag
  • sütőzacskó
  • 6 db csirkemellfilé
  • 100 g szeletelt bacon
  • 1 db kisebb lilahagyma
  • 1 db zöld paprika
  • 300 g ömlesztett tömlős sajtkrém
  • zöldpetrezselyem
  • 5-6 dkg trappista sajt
  • szezámmag
  • sütőzacskó
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db piros paprika

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk és besózzuk. Kevés olajon az apróra vágott hagymát és a felkockázott bacont megpirítjuk (dinszteljük). A már megmosott, mindegyik színű paprikának kb. a felét apró kockákra vágjuk.

A tömlős sajtkrémbe beletesszük a pirított hagymát és a bacont, a kockákra vágott paprikákat, a finomra aprított zöldpetrezselymet és végül a reszelt sajtot. Jó alaposan összekeverjük (nem kell bele se só, sem fűszerek).

A csirkemell hosszabbik oldalát bevágjuk (zsebet vágunk), majd megtöltjük a sajtkrémmel. Fogvájóval összezárjuk a nyílást. Mindegyik csirkemellel így járunk el. Végül pedig megszórjuk szezámmaggal. Sütőzacskóba tesszük és200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, hasábburgonyával, salátával, stb.

Tipp: Csirkecomból is elkészíthetjük, ez esetben a combok bőre alá helyezzük a tölteléket.

Megjegyzés:

A receptet Pocsayné Vincze Tünde küldte be. Köszönjük!