Sajttal-szalonnával töltött virsli

Sajttal-szalonnával töltött virsli

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg rizs
  • 4 pár virsli
  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • fél fej lilakáposzta
  • fűszerkeverék
  • köménymag
  • cukor
  • ecet
  • zsír

Elkészítés:

A burgonyát héjastul főzöm, mikor lehűlt, karikákra vagdalom. Párolom a rizst, míg puha lesz, majd párolt lilakáposztát csinálok.

Rétegesen belehelyezem a tepsibe, először a káposztát, majd a krumplit, megint káposzta, rizs, végül újra káposzta.

Hosszában bevagdalom a virsliket, majd megtöltöm a sajttal és a szalonnával. A réteges káposztát ráteszem a burgonyát, majd rászórom a fűszerkeveréket.

Sütöm, míg pirul a szalonna és olvad a sajt, majd rögtön tálalom.

Neked ajánljuk