Sajttal sült hal petrezselymes vajmártással és zöldbabbal

Sajttal sült hal petrezselymes vajmártással és zöldbabbal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g hal
  • fehérbors
  • kevés vaj (Liga)
  • 2 karika citrom
  • kevés citromlé
  • 100 g krémsajt
  • fél teáskanál útifűmaghéj
  • fehérbors
  • reszelt sajt
  • zöldbab
  • a mártáshoz:
  • 50 g Liga margarin
  • fehérbors
  • fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld
  • 200 g hal
  • fehérbors
  • kevés Liga margarin
  • 2 karika citrom
  • kevés citromlé
  • 100 g krémsajt
  • fél teáskanál útifűmaghéj
  • fehérbors
  • reszelt sajt
  • zöldbab
  • 50 g Liga margarin
  • fehérbors
  • fél csokor apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

A halat megsózzuk, borsozzuk és kevés vajon tepsiben, a két karika citrom társaságában 180 fokra előmelegített sütőbe téve kb. 20 percig sütjük.

Ha kész, a krémsajtot kikeverjük az útifűmaghéjjal, pici fehérborssal, rátesszük a halta, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőbe visszatéve 5 percig grillezzük, majd a tepsiből kivéve meleg helyre félre tesszük.

A babot a visszamaradt zsírban átmelegítjük.

A mártáshoz a margarint kiforraljuk, sóval, borssal, kevés citromlével és a petrezselyemzölddel ízesítjük, és tálaláskor a halra és a babra locsoljuk.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti