Sajtszuflé gnocchival

Sajtszuflé gnocchival

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Hozzávalók:

A felfújthoz:

  • 30 dkg reszelt sajt
  • 3 db tojás
  • 2 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 6 dkg liszt
  • csipet őrölt szerecsendió

A körethez:

  • 40 dkg gnocchi
  • 2 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 1 tk. vágott bazsalikom
  • bors

Elkészítés:

Meleg vajat, lisztet dolgozok össze és forró tejet öntök rá, kissé megsózva.

Langyosan tojássárgát, reszelt sajtot, szerecsendiót, borsot adok hozzá és felvert fehérjehabot forgatok bele.

Kikent, lisztezett formákba töltöm háromnegyedis és 120 fokon sütöm 20-30 percet.

Közben sós vízben kifőzöm a gnocchit és olvasztott vajat, finomra vágott bazsalikomot, tejszínt, csipet sót forralok össze a majd a kifőtt tésztába keverem.

Az elkészült szuflét a gnocchival tálalom.

Neked ajánljuk