Sajtosroló

Sajtosroló

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

12 darabhoz:

  • 50 dkg leveles tészta
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 tojássárgája
  • 15 dkg sajt
  • 7 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1,5 dl tej
  • fehérbors

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyom teljesen felengedni. Ezután 12 egyenlő csíkra felvágom, majd szorosan, úgy, hogy a tészta fedje egymást, rátekerem a formákra. Ezután egymástól kicsit távolabb, réhelyezem egy tepsire.

beteszem az előmelegített sütőbe, majd szép pirosra sütöm (légkeverésnél 180 fokon).

A sütőből kivéve hagyom pár percig hűlni, majd óvatosan leszedem a formáról, és hagyom teljesen kihűlni

Egy serpenyőbe beleöntöm a tejet, majd hozzáadom a lisztet, a tojássárgáját, a mascarponét, 5 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint megsózom, és megszórom őrölt borssal. Ezután robotgéppel simára keverem, majd felteszem a tűzre, és szép lassan, állandó keverés mellett sűrűre főzöm. Amikor a massza már elég sűrű, leveszem a tűzről, és teljesen kihűtöm.

A kihűlt masszához hozzáadom a vajat és 5 dkg reszelt sajtot, majd robotgéppel alaposan összekeverem.

A sajtos masszát beletöltöm egy habzsákba, majd megtöltöm a teljesen kihűlt tésztarolókat. Ezután mindkét végét belemártom a maradék reszelt sajtba.

A rolókat csak közvetlenül fogyasztás előtt ajánlott megtölteni, hogy a tészta ne szívja magába a nedvességet, és jó ropogós maradjon.

Neked ajánljuk