Sajtos-zöldfűszeres krémleves

Sajtos-zöldfűszeres krémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

  • Hozzávalók:
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 ág rozmaring
  • 3 szál kakukkfű
  • 8 dl zöldségleves, kockából
  • 4 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 15 dkg natúr krémsajt
  • 1 dl tejszín (30%-os)
  • 1 csomag grissini (ropogós rúd)

Elkészítés

A petrezselymet, a rozmaringot, a kakukkfüvet leöblítjük, apróra vágjuk. A zöldséglevest felforraljuk.

Mélyebb edényben felforrósítjuk a vajat, megfuttatjuk rajta az előkészített zöldfűszereket. Megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kissé megpirítjuk, majd felöntjük a zöldséglevessel. Simára keverjük, és közepes tűzön 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a krémsajtot, a tejszínt, sóval, borssal ízesítjük, és ha már egynemű krémes a leves, lehúzzuk a tűzről.

Tálaláskor forrón leveses csészékbe vagy tányérokba szedjük, és külön kínáljuk hozzá a grissinit.

Fotó: Recepttár.hu

Neked ajánljuk