Sajtos-zelleres kosárka

Sajtos-zelleres kosárka

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 6 dkg natúr sajtkrém (medve tömlő sajtkrém)
  • só (ízlés szerint)

a töltelékhez:

  • 20 dkg sajt (karaván füstölt)
  • 3 szál zeller levél
  • 1 db tojás bors (ízlés szerint)
  • 3 dl tejföl esetleg só (ízlés szerint)

a tetejére:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 6 dkg natúr sajtkrém (medve tömlő sajtkrém)
  • só (ízlés szerint)
  • 20 dkg sajt (karaván füstölt)
  • 3 szál zeller levél
  • 1 db tojás bors (ízlés szerint)
  • 3 dl tejföl esetleg só (ízlés szerint)
  • kb. 5-7 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd beletesszük a sót, a sajtkrémet, a tojást és az egészet összegyúrjuk, hogy egy puha, rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk.

A zeller szálról lecsipkedjük a leveleket, jól meg mossuk és egy éles késsel apróra vágjuk. A füstölt sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzá adjuk a tejfölt, a borsot, a sót, az apróra vágott zeller levelet és az egész tojást. Fakanállal jól összekeverjük.

A tésztából a tenyerünkkel nagyobb dió nagyságú golyókat formálunk, majd a kosárka sütőformába egyenletesen belenyomkodjuk. Sajtos-zelleres krémmel megtöltjük a kosárkák belsejét. (Én két kávéskanálnyit tettem bele.)

Előmelegített sütőben 170-180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Amikor megsült és kihűlt, finoman kicsusszantjuk a sütőformából (könnyedén kijön), és a tetejét kevés reszelt sajttal megszórjuk.

(Ebből az adagból 16 kosárkám lett.)

Hasonló receptek