Sajtos-túrós spenótgombóc

Sajtos-túrós spenótgombóc
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 900 g fagyasztott leveles spenót –
  • 300 g túró
  • 3 tojás
  • 160 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerencsendió
  • kevés zsír
  • 200 g reszelt parmezán
  • a tálaláshoz:
  • kevés zsírjára sült szalonnakocka
  • 900 g fagyasztott leveles spenót
  • 300 g túró
  • 3 db tojás
  • 160 g teljes kiőrlésű búzaliszt
  • őrölt fehérbors
  • őrölt szerencsendió
  • kevés zsír
  • 200 g reszelt parmezán
  • kevés zsírjára sült szalonnakocka

Elkészítés:

A fagyasztott leveles spenótot lobogó forró vízbe tesszük és újraforrásig főzzük, majd alaposan leszűrjük, hűlni hagyjuk.

Amikor kihűlt, jól kinyomkodjuk belőle a vizet. A spenótot nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a fűszereket és a túrót, majd jól összedolgozzuk. Jól formálhatónak, nem ragadós állagúnak kell lennie. (Ha nagyon híg lenne, evőkanalanként adagoljunk hozzá még egy kis lisztet.) Félre tesszük kb. 15 percre, hadd szikkadjon kissé.

Egy nagy fazékban vizet forralunk. A masszából nedves kézzel közepes méretű galuskákat formázunk, majd 6-8 db-ot a forrásban lévő, sós vízbe teszünk és addig főzzük, amíg a galuskák feljönnek a víz tetejére. Szűrőlapáttal kiszedjük, majd a kifőtt galuskákat zsírral vékonyan kikent tűzálló tálba tesszük.

A galuskák tetejét reszelt sajttal szórjuk meg. A tűzálló tálat előmelegített sütőbe toljuk és addig pirítjuk, amíg a sajt ráolvad és enyhén megbarnul.

Tálaláskor még kevés olvasztott vajjal meglocsolhatjuk, de egy kis tálkában reszelt parmezánt is kínálatunk hozzá. Pirított szalonnával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kolimár Viktória küldte be. Köszönjük!