Sajtos toszkán csirkemell

Sajtos toszkán csirkemell
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg csirkemell
  • fél üveg házi lecsó
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 dl paradicsomlé
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg trappista
  • 1 teáskanál barnacukor
  • bors
  • toszkán fűszerkeverék vagy bazsalikom és oregáno olaj
  • 60 dkg csirkemell
  • fél üveg házi lecsó
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 dl paradicsomlé
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg trappista
  • 1 teáskanál barnacukor
  • bors
  • toszkán fűszerkeverék

Elkészítés:

A tisztított csirkemellekből hosszában szeleteket vágjuk. Mindkét oldalukat sózzuk és enyhén fűszerezzük. Eltesszük a hűtőbe pihenni egy órára.

2 evőkanál olajon mindkét oldalukat lesütjük, majd kivesszük és félretesszük őket.

A serpenyőbe tesszük a lecsót, a paradicsomot, és a paradicsomlevet. Összekeverjük, megszórjuk sóval, borssal, egy kevés fűszerrel és adunk hozzá egy teáskanál barnacukrot. Ezt 10-15 percig összeforraljuk, majd belehelyezzük a csirkemell szeleteket.

A sütőt előmelegítjük. A szeletekre rakunk mindkét sajtból és végül 200 fokon 10 perc alatt összesütjük az egészet. Ha kész megszórhatjuk petrezselyemzölddel.

Megjegyzés:

A receptet Pénzes Fruzsina küldte be. Köszönjük!