Sajtos tortácskák

Sajtos tortácskák
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 12 darabhoz:
  • 40 dkg zöldborsó (20 dkg tisztított súly)
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 3 dkg liszt
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 40 dkg zöldborsó (20 dkg tisztított súly)
  • 2 evőkanál vaj
  • 4 db tojás
  • 1 dl tejföl
  • 3 dkg liszt
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A zöldborsót megtisztítjuk, a vajon megpároljuk, majd mixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tojást felverjük, kevergetés mellett hozzáadagoljuk a borsópürét, a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot. Canelé formába töltjük (kb. háromnegyedéig), és 25 perc alatt készre sütjük. Kisebb méretű muffinformában is készíthetjük.

A canelé egy nagyon népszerű sütemény Franciaországban. Speciális alakú formára van szükség a készítéséhez, ami a konyhafelszerelési boltokban kapható, fémből vagy szilikonból is készül.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti