Sajtos tormakrémes sonkatekercs

Sajtos tormakrémes sonkatekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a besamelhez:
  • 65 g vaj
  • 200 ml tej
  • 80 g finomliszt
  • a töltelékhez:
  • 200 g torma (reszelt, ecetes)
  • 150 g majonéz
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet fehérbors (őrölt)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • valamint:
  • 7 szelet gépsonka
  • a díszítéshez:
  • kaliforniai paprika
  • 65 g vaj
  • 200 ml tej
  • 80 g finomliszt
  • 200 g torma
  • 150 g majonéz
  • 1 teáskanál
  • 1 csipet fehérbors (őrölt)
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 7 szelet gépsonka
  • kaliforniai paprika

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet. Kevergetve zsemleszínűre pirítjuk, hozzáadjuk a tejet, a sót, borsot és csomómentesre főzzük.

A tűzről levéve hozzákeverjük a tormát és a sajtot is, majd jól kihűtjük. A sonka egyik szélére habzsákból hosszanti csíkot nyomunk, és feltekerjük. A két végére és a közepére is nyomunk egy kis díszítést.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!