Sajtos- tejfölös tócsni

Sajtos- tejfölös tócsni
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj a sütéshez
  • a tetejére:
  • 2 dl tejföl
  • fokhagyma (ízlés szerint)
  • reszelt sajt
  • erős paprika (zöld)
  • 40 dkg krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
  • 2 dl tejföl
  • fokhagyma
  • reszelt sajt
  • erős paprika

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd a fokhagymát és a vöröshagymát is hozzáreszeljük a kisebb lyukon. Hozzáadjuk a sót, ízlés szerinti borsot és a tojást, majd adagonként annyi lisztet, hogy lágy, kanállal szaggatható masszát kapjunk. Néhány percig pihentetjük.

Serpenyőben olajat forrósítunk, és kanállal 6-8 cm átmérőjű lepényeket szaggatunk a tésztából a forró olajba. Közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük, majd papírszalvétára szedjük.

Tejföllel, reszelt sajttal, aki szereti, fokhagymával és zöld paprikával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!