Sajtos-tejfölös karaj parmezános hasábburgonyával

Sajtos-tejfölös karaj parmezános hasábburgonyával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g sertéskaraj
  • 200 g sajt
  • 100 g liszt
  • 300 ml tejföl
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • reszelt parmezán

Elkészítés:

A karajszeleteket megmossuk, lecsepegtetjük, majd kiklopfoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát, és beleforgatjuk a húst. A tejfölt összekeverjük a mustárral, a zöld fűszerekkel, és megmártjuk benne a karajszeleteket, majd egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. A maradék tejfölt egyenletesen elosztjuk a tetejükön és megszórjuk a reszelt sajttal

180 fokra előmelegített sütőben bő egy óra alatt megsütjük. Eközben a karajt átfordítjuk, hogy mindkét oldala szép piros legyen. Ha a hús puha, vagyis könnyen belemegy egy hegyes kés, akkor kivehetjük a sütőből.

Tetszés szerint bármilyen körettel fogyaszthatjuk. (Én burgonyát készítettem mellé.)

Neked ajánljuk