Sajtos-tejfölös-húsos tojástekercs

Sajtos-tejfölös-húsos tojástekercs

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 10 szelet hús (lapockából)
  • 2 dl tejföl
  • 15 dkg füstölt sajt
  • fehérbors
  • pirospaprika
  • petrezselyem
  • olaj

Elkészítés:

A hússzeleteket megpároljuk, közben ízlés szerint sóval, fehérborssal és pirospaprikával ízesítjük. A tejfölt a reszelt sajttal összekeverjük.

A tojásokat felverjük, ízesítjük sóval és petrezselyemmel, majd egy 31 cm-es átmérőjű serpenyőben rántottát készítünk belőlük. Mindkét oldalát megsütjük, majd tepsibe borítjuk és hagyjuk pár percet hűlni.

Ezek után a rántottára rákenjük a sajtos-tejfölös massza felét, majd ráfektetjük a hússzeleteket, s erre rákenjük a maradék masszát. A kerek rántottát feltekerjük, és fél órát közepes lángon még sütjük.

Salátával, vagy párolt zöldséggel tálaljuk.

Neked ajánljuk