Sajtos stangli

Sajtos stangli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 480 g liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 20 g friss élesztő
  • 80 g olvasztott vaj
  • 150 ml langyos tej
  • 150 ml langyos víz
  • 100 g reszelt sajt
  • 480 g liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál
  • 20 g friss élesztő
  • 80 g olvasztott vaj
  • 150 ml langyos tej
  • 150 ml langyos víz
  • 100 g reszelt sajt

Elkészítés:

Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd hozzákeverjük a cukrot és a sót. Rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáöntjük az olvasztott vajat, a langyos tejet és a vizet. Alaposan összegyúrjuk. Fóliával lefedjük, és meleg helyen a duplájára kelesszük. Lisztezett felületen kilapítjuk és a sajt felét rászórjuk, és néhány mozdulattal belegyúrjuk. HGat részre osztjuk és egyenes kiflit formázunk belőle.

A sütőt 200 C fokra előmelegítjük. A stanglikat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megszórjuk a maradék sajttal és megspricceljük kevés vízzel. Ezután 25 perc alatt készre sütjük őket.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti