Sajtos-sós pöffeteg

Sajtos-sós pöffeteg
Elkészítési idő
4,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 db-hoz:
  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt (edami, trappista –
  • ízlés szerint)
  • 2 db tojás (nagy)
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál só
  • őrölt fehér bors (ízlés szerint)
  • a beleforgatáshoz:
  • szerint szezámmag
  • 25 dkg liszt
  • 6 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás )
  • fél csomag sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál
  • őrölt fehér bors
  • szezámmag

Elkészítés:

A puha vajat összekeverjük a reszelt sajttal, a tejföllel, a sóval, és ízlés szerint őrölt borssal. Ezután egyesével hozzákeverjük a tojásokat, hogy egy sima masszát kapjunk. Ezután hozzászitáljuk a sütőporral összekevert lisztet, és összekeverjük, -gyúrjuk a tésztát, majd legalább egy órára hideg helyre vagy hűtőbe tesszük. (Ha túl száraz lenne, akkor még egy kevés tejfölt keverünk hozzá.)

A tésztából nagyobb diónyi golyókat formázunk, majd ízlés szerint szezámmagba hempergetjük. (Meghempergethetjük még pl. köménymagban, vagy egy csipet pirospaprikával összekevert lisztben.)

Egy tepsit sütőpapírral kibélünk, majd egymástól távolabb ráhelyezzük a golyókat. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve a tepsin hagyjuk teljesen kihűlni.

Az elkészült pöffeteg tésztája kívül ropogós, belül pedig finom puha.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!