Sajtos-sós miniperec

Sajtos-sós miniperec
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg zsír
  • 2 csapott teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg reszelt sajt
  • kb. 3 evőkanál tejföl
  • a Tetejére:
  • 1 felvert tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • a sós péphez:
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál só
  • kevés víz
  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg zsír
  • 2 csapott teáskanál só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 felvert tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál
  • kevés víz

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval, reszelt sajttal, majd elmorzsoljuk a vajjal meg a zsírral, és annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy egy lágy, könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Enyhén lisztezett felületen kb. 4-5 mm vastagra kinyújtjuk, perec formával kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. A tetejét lekenjük a felvert tojással, tetszés szerint megszórjuk a reszelt sajttal, köménymaggal ízlés szerint.

(Amennyiben sósat szeretnénk, a sós pép hozzávalót összekeverjük. Mikor szép rózsaszín a perec, jól megspricceljük vele a pereceket, és pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy rászáradjon).
190 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (A sütési idő sütőtől függően eltérhet.)

Megjegyzés:

A receptet Vankó Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti