Sajtos-sonkás töltött zsemle

Sajtos-sonkás töltött zsemle

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 4 db zsemle
  • tej
  • 20 dkg sonka
  • 15 dkg puha sajt
  • 1 mk. mustár
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • bors
  • vaj

Elkészítés:

A zsemlék tetejéről levágok egy lapot. A belsejüket kiszedem.

A zsemlék kiszedett belsejét egy kevés tejjel meglocsolom és összemorzsolom. Hozzáadok 20 dkg nagyon apróra vágott sonkát és villával összetört 15 dkg puha sajtot, 1 mokkáskanálnyi mustárt, majd kissé megsózom, az egészet összekeverem.

A fenti masszát a zsemlék üregébe töltöm, megöntözöm 2 dl tejföllel, amibe 1 nyers tojást keverek. Először csak a 2/3 részét öntöm rá. Amikor már megszívta magát a töltelék, akkor öntöm rá a maradékot.

Ráfektetem a zsemle levágott, vajjal megkent kalapját, és forró sütőben megsütöm. A sütés során a töltelék megduzzad, a kalap megemelkedik, amitől a töltött zsemle étvágygerjesztő lesz.

Neked ajánljuk