Sajtos sonkás töltött croissant

Sajtos sonkás töltött croissant

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 35 dkg liszt
  • 80 g joghurt
  • kb. 1 dl tej
  • 1,5 kávéskanál só
  • 2 kanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 13 dkg margarin
  • 1 db tojás

a töltelékhez:

  • gépsonka
  • tömlős sajt + reszelt trappista sajt (összekeverve)

a lekenéshez:

  • 35 dkg liszt
  • 80 g joghurt
  • kb. 1 dl tej
  • 1,5 kávéskanál só
  • 2 kanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 13 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • gépsonka
  • tömlős sajt + reszelt trappista sajt (összekeverve)
  • 1 tojás

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a margarin kivételével összedolgozzuk, letakarva kb. 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Utána a tésztát 8 gombócra osztjuk, egyenként kerek lappá nyújtjuk, és mindegyik lapot megkenünk olvasztott margarinnal.

Egymásra helyezzük őket. A tetejére tésztalap kerül. Óvatosan nagy kerek lappá nyújtjuk, és 12-14 cikkre osztjuk.

A cikkek szélesebb felére teszünk egy kis szelet sonkát, rá egy sajtot, majd kifli formára feltekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap reggel lekenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és hideg sütőbe téve 180 fokra beállítva szép pirosa sütjük.(kb. 30-35 perc.)

Este összeállítjuk, reggel, mire a család fel kel az asztalon illatozik a friss puha töltött croissant.

Hasonló receptek