Sajtos-sonkás póréhagyma

Sajtos-sonkás póréhagyma
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt (pl. gouda)
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 db nagy, kerek camembert
  • 1 db előre kinyújtott leveles tészta
  • 15 dkg sonka
  • 3 tojás
  • 15 dkg tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt (pl. gouda)
  • 2 szál póréhagyma
  • 1 db nagy, kerek camembert
  • 1 db előre kinyújtott leveles tészta
  • 15 dkg sonka

Elkészítés:

Mély tálban alaposan összekeverjük a tojást a tejföllel, és a reszelt sajt kétharmadával. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A pórét megtisztítjuk, zsenge részét 10 centis darabokra vágjuk. A camembert sajtot felszeleteljük. A formát (kb. 30 cm hosszú 10 cm széles) kibéleljük a tésztával, a kilógó széleket levágjuk.

Az egyik végétől indulva belerakosgatjuk a pórét, majd a sonkát és végül a camembert sajtot, folyamatosan váltogatva a hozzávalókat. A tetejét leöntjük a tejfölös tojással, a maradék sajtot pedig rászórjuk. A maradék tésztából csíkokat készíthetünk a tetejére.

180 °C-os sütőben 30 perc alatt megsütjük. Langyosra hűtve, szeletelve tálaljuk.