Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és 20 dkg sajtot. Ízlés szerint megsózzuk, majd jól összegyúrjuk és fél óráig kelni hagyjuk.
Ezután kinyújtjuk, hatogatjuk, majd ezt félóránként kétszer-háromszor megismételjük.
Az utolsó hajtogatás után kb. 1 cm-vastagra kinyújtjuk és derelyemetszővel vékony csíkokra vágunk. A tetejét tojással megkenjük, a maradék sajttal, szezámmaggal megszórjuk és megsütjük.
Megjegyzés:
A receptet Lakos Istvánné küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
klasszikus
,
buli
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
több, mint másfél óra
,
desszert
,
sajtos