Sajtos rúd

Sajtos rúd
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 3 evőkanál langyos tej
  • 2 kávéskanál porcukor
  • 2 kávéskanál só
  • 2 tojássárgája
  • 30 dkg reszelt sajt
  • szezámmag
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 3 evőkanál langyos tej
  • 2 kávéskanál porcukor
  • 2 kávéskanál
  • 2 db tojássárgája
  • 30 dkg reszelt sajt
  • szezámmag

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgát, a langyos cukros tejben megkelesztett élesztőt, a tejfölt és 20 dkg sajtot. Ízlés szerint megsózzuk, majd jól összegyúrjuk és fél óráig kelni hagyjuk.

Ezután kinyújtjuk, hatogatjuk, majd ezt félóránként kétszer-háromszor megismételjük.

Az utolsó hajtogatás után kb. 1 cm-vastagra kinyújtjuk és derelyemetszővel vékony csíkokra vágunk. A tetejét tojással megkenjük, a maradék sajttal, szezámmaggal megszórjuk és megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Lakos Istvánné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti