Sajtos ropi

Sajtos ropi
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 25 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 csipet
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés:

A sütőporral elkevert liszthez hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint, 1 egész tojást és 1 tojássárgáját, a sót és 15 dkg reszelt sajtot. Ezekből a hozzávalókból közepesen lágy, nyújtható tésztát gyúrunk, majd 30 percig hagyjuk pihenni.

Ezután a tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, a tetejét megkenjük 1 tojás villával felvert fehérjével és megszórjuk a maradék sajttal. Éles késsel vagy pizza vágóval vékony rudacskákra feldaraboljuk. Az így kapott rudacskákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és 180-190 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!