Sajtos roló

Sajtos roló
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a mindenre jó leveles tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál 10% ecet
  • kicsi só
  • (vagy 50 dkg hűtött kész leveles tészta)
  • a tésztát lekenni:
  • 1 tojás
  • a krémhez:
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg natúr tömős sajt
  • fehér őrölt bors
  • szerecsendió
  • kb. 2 -3 dl tej
  • a díszítéshez:
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 6 evőkanál víz
  • 1 evőkanál 10% ecet
  • kicsi
  • 50 dkg kész leveles tészta
  • 1 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg liszt
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg natúr tömős sajt
  • fehér őrölt bors
  • szerecsendió
  • 2-3 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és a tésztát egy éjszakára a hűtőbe tesszük

Másnap vékonyra nyújtjuk és 2-3 cm széles csíkokra vágjuk.

A habroló csöveket kenőecsettel olajjal vékonyan lekenjük. A tésztacsíkokat kis átfedéssel tekerjük a csövekre, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és lekenjük tojással.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük és kb. 20 perc alatt készre sütjük benne a rolókat.

A krémhez egy lábasban a margarint felolvasztjuk, majd elkeverjük benne a lisztet, és zsemleszínűre pirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját, a krémsajtot, a borsot, a szerecsendiót, sót (utóbbival vigyázni kell, a sajtok sósságától függ a mennyisége). Visszatesszük a tűzre, fokozatosan hozzáadjuk a tejet, és addig főzzük, amíg megfelelő sűrű nem lesz a krém állaga. (Utoljára a reszelt sajtot tegyük bele, és ezzel már csak picit melegítjük össze.) Jól kikavarjuk, majd hűlni hagyjuk. A rolókat megtöltjük a krémmel habzsák vagy kiskanál segítségével, a végeit reszelt sajtba mártjuk.

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti