Sajtos rakott hús

Sajtos rakott hús

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús (darált)
  • 2 db zsemle
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 8 db tojás (főtt)
  • 4 db tojás (nyers)
  • 2.5 dl tejföl
  • 20 dkg sajt
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)

Elkészítés:

A darált húst összekeverjük a felkockázott hagymával, a liszttel, a zsemlemorzsával, 1 db tojással és a vízbe áztatott, kinyomkodott zsemlével. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, megszórjuk fűszerpaprikával és olajjal kikent tepsibe egyenletesen elterítjük. Rákarikázzuk a főtt tojásokat.

A maradék 3 tojást összekeverjük a tejföllel, és a reszelt sajttal. A tojások tetején egyenletesen elosztjuk. Fóliával letakarjuk, kb. 30 percig sütjük, majd a fólia eltávolítása után további kb. 10 percig.

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk